5 Tips waar je op moet letten bij het uitkiezen van een uitzendbureau

Het is belangrijk dat je kiest voor een goed en betrouwbaar uitzendbureau. Wij geven je 5 tips!

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of zoek jij als bedrijf zijnde personeel? Grote kans dat je op zoek gaat naar een uitzendbureau om te kijken wat zij jou kunnen bieden. Maar waar moet je dan opletten? Hoe weet je of je met een betrouwbaar uitzendbureau te maken hebt en of dat zij jou kunnen bieden waar je naar op zoek bent? Wij geven je 5 tips!

 

Tip 1: Controleer of het uitzendbureau geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel (KvK)

Het is belangrijk om dit te controleren omdat elk bedrijf of iedere persoon die arbeidskrachten tegen vergoeding ter beschikking stelt, geregistreerd moet zijn. Dus controleer altijd of het uitzendbureau geregistreerd staat voordat je gaat solliciteren.

Klik hier om dit te controleren >>

 

Tip 2: Controleer of er een certificering is door de Stichting Normering Arbeid

De Stichting Normering Arbeid (SNA) is van groot belang voor de inleners en de uitzendkrachten. De SNA controleert het gecertificeerde uitzendbureau erop dat deze alle wettelijke verplichtingen nakomen, bijvoorbeeld diverse (loon)belastingen en het naleven van de CAO. Voor de uitzendkracht wordt er ook gecontroleerd of dat deze op de juiste wijze verloond wordt.

Klik hier om te controleren of het uitzendbureau waar jij interesse in hebt beschikt over deze certificering

Tip 3: Let erop of het uitzendbureau lid is van een brancheorganisatie

Dit is van belang omdat brancheorganisaties controleren of het uitzendbureau de cao naleeft. Brancheorganisatie stellen kwaliteitseisen aan de uitzendbureaus en helpen hen bij deskundigheidsbevordering. Voor uitzendbureaus zijn er twee brancheorganisaties: ABU en NBBU, controleer dus of het uitzendbureau lid is van een van deze twee organisaties.

 

Tip 4: Is er huisvestiging voor buitenlands uitzendkrachten en voldoet deze aan huisvestingsnormen

Indien het uitzendbureau werkt met buitenlandse arbeidskrachten die tijdelijk of voor een langere periode, is het natuurlijk van belang dat de huisvesting goed is geregeld. De Stichting Normering Flexwonen (SNF) (link eronder https://www.normeringflexwonen.nl) certificeert huisvestiging op verschillende normen. Wanneer het uitzendbureau beschikt over een SNF-certificaat, mag ervan uit gegaan worden dat de huisvestiging voor de buitenlands arbeidskrachten op een juiste manier is geregeld.

Check hier of jouw uitzendbureau voldoet aan deze certificering

 

Tip 5: Wordt er gewerkt met een fasensysteem?

Een fasensysteem is een systeem dat hoe langer iemand in dienst is bij een uitzendbureau, hoe meer rechten deze persoon opbouwt. Deze verschillende rechten staan beschreven in de uitzend-cao. Het is belangrijk om het fasensysteem vooraf te bespreken, zodat je weet of dit (en zo ja welke) consequenties dit heeft voor jou. Als arbeidskracht is het van belang dat je zoekt naar een uitzendbureau die jou kan bieden wat bij je past. Alleen op die manier kan je werken op een plek waar jij je goed voelt. Dat jij met plezier naar je werk gaat is belangrijk voor jou, maar ook voor het uitzendbureau. Om die reden proberen wij altijd te zoeken naar een goede match, zodat er een samenwerking ontstaat voor langere tijd.

Bij een samenwerking voor een langere tijd, zijn er soms ook mogelijkheden om later in vaste dienst te gaan bij de inlener. Hierdoor heb je als uitzendkracht ook meer mogelijkheden voor de toekomst.

Voor de opdrachtgever is het van belang dat er een fijne samenwerking ontstaat. Wij proberen altijd in nauw contact te blijven met onze opdrachtgevers. Op die manier weten wij het als eerste wanneer er iets mis is. Ook met onze opdrachtgevers doen wij ons best om een samenwerking voor langere tijd te creëren.

 

Benieuwd naar onze certificeringen?

Lees hier meer over al onze certificaten!