Hoe werkt een uitzendbureau voor jou als werkzoekende?

Wij geven je een stappenplan over hoe een uitzendbureau te werk gaat.

Heb jij interesse om te gaan werken via een uitzendbureau, omdat je bijvoorbeeld op zoek bent naar een tijdelijke baan? Dan is fijn om dan te weten hoe het allemaal werkt bij een uitzendbureau, daarom hebben wij de stappen beschreven hoe dat dan allemaal ter werk gaat.

 

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau is een bedrijf dat bemiddelt tussen werkzoekenden en organisaties/bedrijven (de opdrachtgever) die op zoek zijn naar medewerkers. Wanneer een uitzendbureau een werkzoekende plaatst bij een organisatie, dan wordt het uitzendbureau de werkgever. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons blog over of dat je uitzendbureau je werkgever is.

 

Hoe werkt een uitzendbureau?

Als werkzoekenden kun je je gratis inschrijven voor werk bij een uitzendbureau. Het bedrijf dat uitzendkrachten zoekt, meldt de vacatures gratis aan bij een uitzendbureau. Aan het aanmelden bij een uitzendbureau zitten geen verplichtingen. Vervolgs gaat de intercedent, een medewerker van het uitzendbureau, op zoek naar een juiste match. In stappen ziet dit er voor een werkzoekende als volgt uit:

 

  1. .Je schrijft je in bij de intercedent van het uitzendbureau of je meld je direct aan via de website.
  2. Vervolgens word je uitgenodigd voor een gesprek, we bespreken je opleiding/werkervaring (cv) en wensen.
  3. Wanneer de intercedent een match heeft gevonden tussen jou en een organisatie, krijg je dit direct te horen.
  4. Je gaat naar de organisatie voor een kennismakingsgesprek (light-sollicitatiegesprek).
  5. Aan de slag! Als het kennismakingsgesprek voor beide goed beviel, ga je aan de slag voor deze organisatie.
  6. Het aantal uren dat je hebt gewerkt vul je per week in, dit wordt ook ondertekend door de vertegenwoordiger van de organisatie.
  7. Je krijgt salaris van het uitzendbureau.

Het uitzendbureau is je werkgever en is dus verantwoordelijk voor de loonkosten en overige personeelszaken. Wanneer je over bepaalde zaken vragen hebt, kan je dus ook altijd terecht bij je uitzendbureau. Zij kunnen je verder helpen.

 

Hoe word je als uitzendkracht beloont?

Voordat je ergens aan de slag gaat, wil je natuurlijk ook weten hoe dit wordt beloond. Wanneer je werkt voor een uitzendbureau, wordt jouw loon berekend volgens de CAO van de inlener. Hierdoor is jouw loon altijd gelijkwaardig voor eenzelfde functie.
Het is dus vrij gemakkelijk om via een uitzendbureau aan de slag te gaan. Het is gratis om je in te schrijven en dit kan in de meeste gevallen gemakkelijk online.
Heb jij interesse om te gaan werken voor ons? Schrijf je dan hier direct in!