Ooievaarsnest bij Jobs4Work

Bij het kantoor van Jobs4Work hebben we al langere tijd een ooievaarsnest staan. Elk jaar is het weer spannend of er ooievaars op het nest komen, maar ook dit jaar zijn er weer twee geland. Om de ooievaars goed te volgen, zijn de ooievaars continu te zien via een livestream op onze website.

Jonge ooievaars

Gister, 20 april 2021, is het eerste jong geboren. Hierna volgde er snel meer! In onderstaande video is te zien dat jong nummer 4 wordt geboren.

Bovenstaande video is niet de livestream. In deze video zijn de jongen vlak na de geboorte te zien.

Ooievaars in Ven-Zelderheide

Wil je graag meer weten over (jonge) ooievaars? Lees dan verder!

Ooievaarsnesten worden meestal, net zoals bij Jobs4Work, geplaatst in de buurt van een foerageergebied. Een foerageergebied bevindt zich meestal in de buurt van weilanden. Op deze weilanden is veel voedsel te vinden voor de ooievaars, zoals muizen, kikkers, mollen, wormen en andere insecten. Dit voedsel wordt gebruikt om de jonge ooievaars te voeren.

Een vrouwelijke ooievaar legt gemiddeld 3 tot 5 eieren per broedperiode (broedperiode is tussen maart en juli). De eieren worden 33 dagen bebroed voordat de jonge geboren worden.

Een jonge ooievaar heeft, op de dag van de geboorte, ongeveer een gewicht van 60 gram. Dit is echter maar voor korte duur, want na ongeveer 20 dagen is dit gewicht al gestegen naar 1,5 kilo. Als de jonge ooievaars wat groter zijn, spreiden ze hun vleugels om voor het eerst te gaan vliegen. Dit gebeurt wanneer ze ongeveer 2 maanden oud zijn.

Wil je niks missen van onze jonge ooievaars? Houdt dan onze website en onze Facebook pagina in de gaten om up to date te blijven!