Waarom is het verstandig om als opdrachtgever te kiezen voor een uitzendbureau zoals Jobs4Work?

Heb jij als opdrachtgever behoefte aan (flexibel) personeel?

Dan is het wellicht slim om gebruik te maken van een uitzendbureau. In dit blog beschrijven we de vier grootste voordelen van een uitzendbureau:

Je bespaart tijd door een uitzendbureau te gebruiken

Je bespaart tijd in de sollicitatieprocedure. Dit omdat je de werving en selectie van nieuwe werknemers geheel overlaat aan het uitzendbureau en hier zelf geen tijd in hoeft te stoppen. Je hoeft geen vacatures te plaatsen op vacaturesites, je hoeft je geen sollicitatiebrieven te lezen en geen gesprekken te voeren.
Door te kiezen om personeel te werven via een uitzendbureau, is de hele sollicitatieprocedure gemakkelijker. Het uitzendbureau zoekt een uitzendkracht die past bij je bedrijf en deze kandidaat is dan al gecheckt op referenties en er alle nodige afspraken zijn al vastgelegd. De gehele sollicitatieprocedure wordt dus voor jou gedaan!

Uitzendkrachten zijn flexibel in te zetten

Door te werken met uitzendkrachten creëer je meer flexibiliteit. In de meeste gevallen werkt het zo dat je een uitzendkracht kunt inzetten wanneer het jou uitkomt, dus bijvoorbeeld alleen in drukke periodes zet je uitzendkrachten in om de piek in jouw bedrijf op te vangen. In overleg met het uitzendbureau, schaal je in rustigere periodes af. betaalt alleen de uren die de uitzendkracht voor jou gewerkt heeft.

Voorbeeld van flexibel werken

Jouw bedrijf heeft een groot project. Je huurt hiervoor een aantal uitzendkrachten in dat je nodig hebt, dit stem je bijvoorbeeld af op de duur en de omvang van het project. Op het moment dat het project is afgerond, schakel je weer terug in het aantal werknemers. Het uitzendbureau zorgt voor een strakke planning en een passend aantal medewerkers in jouw bedrijf!

Doorbetaling bij ziekte is niet de verantwoordelijkheid van de inlener, maar de verantwoordelijkheid van het uitzendbureau

Je bent niet de werkgever van een uitzendkracht, dus wanneer een uitzendkracht ziek wordt ben jij niet de verantwoordelijk voor de loondoorbetaling bij ziekte. Dit in tegenstelling tot je vast werknemers, bij hen ben je verplicht om loon door te betalen zolang de ziekte duurt, tot maximaal twee jaar.

Je hebt veel minder administratieve taken

Doordat het uitzendbureau de werkgever is van de uitzendkracht, zijn alle administratieve taken voor hun. Voorbeelden van deze administratieve taken zijn: aan- en afmeldingen, loonbetalingen, collectieve ziektekostenverzekeringen en planning. Jij als opdrachtgever betaalt gewoon een vast tarief aan het uitzendbureau, dit scheelt een hoop administratief werk.

Dit zijn vier grote voordelen wanneer je als bedrijf kiest om te werken met een uitzendbureau. Wij proberen altijd te zorgen voor een goede match tussen uitzendkracht en opdrachtgever, zodat het allemaal soepel verloopt. Heb je interesse om gebruik te gaan maken van een uitzendbureau? Neem dan gerust even contact met ons op om meer informatie te krijgen.